Na lang wikken en wegen is het dan zover. Waar gaan we heen, wanneer gaan we weg en hoelang blijven we? Eindelijk heeft u een keuze kunnen maken. De voorpret kan beginnen. Althans, dat had u gehoopt. Want er blijkt nog van alles te moeten gebeuren. Hoe zorg je dat u en uw bagage de VS in komen? Heeft u wel gedacht aan een TSA slot? Wat een TSA slot is en waarom u deze echt niet kunt missen leggen we u graag uit.

De Transportation Security Administration

TSA staat voor Transportation Security Administration. Als onderdeel van Homeland Security zorgt deze organisatie voor de veiligheid van de reizigers naar/in de VS. Deze douanebeambten onderwerpen uw bagage aan een controle zoals bij elke reisbestemming. Met het verschil dat deze heren en dames in de blauwe overhemden net iets strenger zijn. Dit vanwege de aanslagen van 9/11. Ook uw op het oog nette bagage kan verdacht lijken. Want hoewel opzichzelfstaand onschuldig, kunnen een batterij en lege shampoofles naast elkaar verdacht veel op een bom lijken.

Waarom heb ik een TSA slot nodig?

En dan komt het, want hoe gaat deze TSA beambte uw koffer openen als hij iets verdachts ziet? Tenminste, we gaan er vanuit dat je je sleutel of cijfercode niet bovenop uw koffer hebt geplakt. Daarvoor komt het TSA slot om de hoek kijken. De TSA medewerkers beschikken over een loper om dit type sloten te openen. Zo voorkomt u dat ze uw slot gaan forceren wanneer zij dat nodig achten. Want als dat gebeurt, kunt u uw mooie koffer wel vaarwel zeggen. De schade kunt u niet verhalen op Transportation Security Administration.

Welke mogelijkheden heeft u?

Let er daarom goed op dat je koffer beschikt over een TSA slot. U kunt dit herkennen aan het ruitvormige rode logo en de letters T S A op ‘het slot’ zelf.
Heeft uw koffer dit nog niet? Dan kunt u een andere koffer kopen. De meeste nieuwe koffers zijn al uitgerust met ingebouwd TSA slot. Wilt u geen nieuwe kopen? Dan kunt u eventueel ook gebruik maken van een kofferriem met TSA slot of een TSA-hangslot. Houd er in dat geval wel rekening mee dat u dan dus het bestaande slot van uw koffer niet op slot doet.

Vergeet de zoektocht naar die ontbrekende sleutel!

Overigens vergissen veel mensen zich in het TSA slot. Het is een extra ‘sleutelgat’ op bijvoorbeeld uw bestaande cijferslot. Als u op zoek bent naar een sleutel voor deze gleuf, kunt u stoppen met zoeken. Deze sleutels zijn alleen in het bezit van de douane. De lopers zijn nergens te verkrijgen om zo de veiligheid van je bagage te waarborgen. Gelukkig maar! Meer weten? Neem contact op met Het Lederwarenhuis.