Een leren tas heeft weinig verzorging nodig. Gebruik en weersinvloeden zorgen ervoor dat het leer alleen maar mooier wordt en gaat leven. Wij raden aan uw tas 1 à 2 x per jaar schoon te wrijven met een droge tot licht vochtige schone doek.

Vlekken

Vlekken kunt u het beste behandelen door met een droge tot lichtvochtige doek de vlek op te deppen. Wrijven of boenen kan ervoor zorgen dat u de vlek in het leer boent of dat de vlek groter wordt; vooral bij vetvlekken is dit het geval. Gebruik nooit sterk chemische of hardnekkige schoonmaakmiddelen op lederen producten om een vlek schoon te maken. Wilt u uw tas extra beschermen tegen regen, wind en gebruikssporen en ervoor zorgen dat uw tas zo lang mogelijk mee gaat? Dan kunt u gebruik maken van leer protectie producten.

Leer protectie spray

Leerspray beschermt het leer tegen vuil, water en andere invloeden van buitenaf. Leerspray bestaat voor verschillende leersoorten. Kijk daarom goed op de verpakking of u de juiste spray gebruikt op de leersoort van uw tas. Bij het gebruik van leerspray is het belangrijk om het product licht over de tas te sprayen, waarbij u een afstand van 20 à 30cm aanhoudt (of zoals vermeldt op de verpakking). Laat het vervolgens een nachtje goed drogen. Leerspray bestaat in transparante en gekleurde varianten. Wij raden aan om een transparante spray te gebruiken, zodat er geen kleurverschil ontstaat.

Leerwas

Leerwas beschermt het leer tegen vuil, water en andere invloeden van buitenaf. Leerwas is vergelijkbaar met leerspray, maar dan in smeerbare vorm. Leerwas bestaat in transparante en gekleurde varianten. Wij raden aan om een transparante was te gebruiken, zodat er geen kleurverschil ontstaat.